Deltakerinfo Randoenern 1. april

Vi ønsker alle våre deltakere velkommen til lørdagens Randoenern. Les nøye gjennom deltakerinfoen, ved ytterligere spørsmål eller informasjon send epost til info@enern.com.

Velkommen til Oppdal!

STARTTIDER

5 Fjell: start kl. 10.30 – fellesstart Haugen gard
3 Fjell: start kl. 10.30– fellesstart Haugset
1 Fjell: start kl. 11.30 – fellesstart Ådalen

NB: Det er ingen toalettfasiliteter på start 3 fjell. Start 1 fjell har mulighet for å benytte toalett i heisbua i Ådalen.

 

PÅKREVD UTSTYR for alle

Hjelm: Både alpinhjelm, klatrehjelm og sykkelhjelm er godkjent.

Hjelm skal på hodet og er påbudt i alle nedkjøringer!

Ryggsekk med ekstra bekledning.

Ski med stålkant (valgfritt på trim).

Sko med høyde over ankel.

Vi setter påbud om skredsøker, spade og søkestang for ALLE på 5-fjell. Dette kan leies på VPG for kr 200. NB! Må bookes på forhånd.

For Randoneecup-deltakere gjelder i tillegg følgende krav:

– Sender/Mottaker (skredsøker)

– Spade med skaft, blad minst 20 x 20 originalt og umodifisert

– Søkestang, minst 240 cm, minst 10 mm i diameter

– 1 par feller. Feller fra ville dyr er ikke tillatt.

– 2 lag benklær og 3 lag på overkroppen derav ett lag vindtett. Klærne kan være på kroppen eller i sekken.

– Hansker og lue

– Skibriller

– Redningsfolie

– Fløyte

 

BAGASJE

Bagasje/oppvarmingsklær blir returnert fra startsted 5 fjell og 3 fjell til mål ved VPG i Oppdal sentrum. 1 kolli pr. pers. Bruk bagasjelapp som ligger i din deltakerpose. Ikke oppbevar verdisaker i bag/sekk!

BEKLEDNING – Klær etter vær!
Det er påbudt å gå med sekk som skal inneholde ekstra klær for å være rustet for all slags vær. Følgende bør være med i sekken: Ekstra genser/ fleecejakke, vindtett jakke og bukse. Det er ingen mat-/drikkestasjon underveis i løypa, ta derfor med egen mat/ drikke.

BUSSTRANSPORT

Bussen går fra VPG i Oppdal sentrum kl. 09.30 for alle deltaker i 5 fjell og 3 fjell.

FORHOLDENE I FJELLET / SKREDFORHOLD

Sjekk www.enern.com og www.facebook.com/enernoppdalfor siste oppdatering om forholdene.

GARDEROBER/DUSJ/TOALETT

Garderober (1 dame/ 1 herre) finner du i Oppdal kulturhus kl 12:30-16:30.

MATSTASJON I MÅL
Alle løpere får banan, suppe, sjokolade, potetegull og drikke i mål.

MERKING AV LØYPE– LØYPETRASÉ
Løypa blir merket med flagg og sperrebånd. Alle deltakere må følge merket løype. Det er vaktposter på alle topper og i dalbunner som registrerer passeringer. Ved nedkjøringen fra Vangshøa, mot Ådalen vil alle passere en sluse ved transportstrekket. Her skal 5 Fjell deltakere snu, og gå opp, mens 3 Fjell fortsetter ned til bekkdalen i Ådalen.

VIS HENSYN – det er andre skikjørere i anlegget
Vi kjører deler av løypen i skianlegget, hvor det er mange andre skikjørere i anlegget, i tillegg til at det foregår alpintrening, mens rennet pågår. Vi ber derfor alle deltakere i Randoenern om å vise hensyn, og bruke sunn fornuft der dere deler skiløyper med skituristene.

Vi kjører deler av løypen i skianlegget, derfor kan det være mange andre skikjørere i anlegget mens rennet pågår. Vi ber derfor alle deltakere i Randoenern om å vise hensyn, og bruke sunn fornuft der dere deler skiløyper med skituristene.

RØDE KORS

Røde Kors vil være stasjonert i traseen ved Negardsetra og Vangshøa.

SEKRETERIAT/ STARTNUMMERUTDELING
Fredag 31. mars: VPG kl. 16.00-19.00.

Lørdag 1. april: VPG kl. 08.30-09.15.

Etteranmelding: info@enern.com

Du kan melde deg på helt frem til lørdagsmorgen! Etter kl. 20.00 torsdag 30. mars sender du epost til info@enern.com eller ringer 95 02 24 78 for å melde deg på. Opplys navn, fødseslnr., distanse, klubb/lag og evt. behov for skilisens.

Deltakere som skal delta i Randoneecupen, må varsle om dette når de henter ut startnummeret.

SERVICE
VPG har åpent fredag kl. 09:00-19:00. De utfører reparasjoner, salg og service av utstyr.

STARTNUMMER 

Startnummer festes med sikkerhetsnåler på ytterste klesplagg (enten foran på lår eller foran på brystet). Sikkerhetsnålene ligger i posen du får utdelt.
TIDTAKING OG RESULTAT

Resultatlister legges ut på nett: www.enern.comog Facebook: www.facebook.com/enernoppdal

 SPERRETID

Løpere 5/3-fjell kl. 13.30 i Ådalen.

VARSLE VED BRUTT LØP
Ta gjerne med mobiltelefon ved varsling av eventuelle hendelser.

Om du må bryte løpet, skal nærmeste vaktpost varsles, eller ring: Enern sekretariat: 95 02 24 78.

PARKERING:

Det er parkeringsmuligheter ved Storløkka Parkering for 5 fjell deltakerne.

Vegbeskrivelse: Kjør av R70 mot Nerskogen – følg veien ca. 1,5 km – i skarp sving høyre, kjør ned til venstre. Parkering kr. 30,-. Storløkka ligger ca 1 km fra start, vi anbefaler derfor buss. På start 3 fjell er det ingen parkeringsmuligheter. Alle deltakere må derfor ta buss til denne starten.

PREMIERING

Premieutdeling ved målgang rett etter rennet.

Premie til 1., 2. og 3. plass i hver klasse (5 fjell/3 Fjell).

Premie til de tre beste dame og beste herre totalt (5 Fjell).

Det blir trukket ut gavepremier blant alle som deltar.

Påskeegg til alle barn.

Uavhentede premier og gavepremier blir ikke ettersendt.

 

 

 


LØYPEBESKRIVELSE

5 Fjell AKTIV/RANDONEECUP: Løypa er på rundt 15 km/ca 1900 høydemeter, og starter ved Haugen Gård (Vognill). Løypa er merket med fortrinnsvis grønne flagg i stigninger og røde i nedkjøringer. Første topp er Stensheimsbruna 1200 moh. Deretter er det av med fellene for å renne ned til Sprænbekken. Ski på sekk opp til Kornfonna/Vålåstadhåmmåren på ca 1200 moh. Nå går turen nedover igjen, og vi kommer til Negardssetra. Neste tur oppover med feller går til Ørsnipen, 1325 moh. Dette er delen av løypa med lengste motbakkeetappe, før det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Nest siste topp er Prestauran 1260 moh, før siste topp som er Hovden på 1125 moh. Og så er det ned til mål i sentrum. Siste bit fra bunn av Hovden til mål ved VPGer løping på vei.

3 Fjell AKTIV: Løypa er på ca 10 km/ca 1200 høydemeter, og starter ved Haugset. Første topp er Ørsnipen, 1325 moh. Dette er den delen av løypa med lengste motbakkeetappe, før det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Siste topp er Skjørstadhovden (Hovden) på 1125 moh. Og så er det ned til mål i sentrum. Denne løypa er lik 5 Fjell, med unntak av Stensemsbruna og Prestauran (Ådalen). Den kalles 3 Fjell, men en skal kun av/på med fellene to ganger.

1 Fjell TRIM/FAMILIE: Løypa er på ca 3 km/ca 280 høydemeter, og starter i bekkdalen, ca 400 meter nedenfor heishuset i Ådalen. Løypa er lik siste del av de to andre løypene. Løypa går opp til Hovden, og ned igjen via hovedløpa, eller en kan kjøre transportløypaned igjen til starten av skiheisen i Hovden om en ønsker en mindre bratt trase. Dette er valgfritt for trimklassen. Videre ned til mål i sentrum. Vi anbefaler ski med stålkant også for denne klassen. Et alternativ kan være å gå på føttene opp, for så å ta på slalomskiene på toppen. Alternativt langrennski opp, og slalomski ned.

Av med skiene: Fra bunnstasjonen på Hovden-heisen til mål, ca 750m, må alle løpe med skiene på sekken eller i hendene. Løypa går ca. 150 meter bortover gamle Kongevei, og ned sykkel- og gangsti forbi eldresenter og barnehage. Følg merking til målgang ved VPG.

 

  • Det er spektakulært og utrolig fint for både oss og mosjonistene. Og å komme i mål i sentrum setter en ekstra spiss på det. Eldar Rønning
  • Med sin varierte løype har Enern gitt meg mange utfordringer. Utrolig morsomt ritt og definitivt en av mine favoritter. Borghild Løvset
  • Norges, og kanskje verdens fineste kulisser på en god dag! Har både lange flater og harde bakker, så terreng som passer de fleste og alltid fantastisk stemning i fegbygda! Silje Øyre Slind
  • Det gir en ekstra motivasjon når det er vakkert rundt en. Eldar Rønning
  • Vakkert landskap er kanskje det jeg vil fremheve spesielt. Natur og helse går hånd i hånd i dette arrangementet. Kari Øyre Slind