Enern-året 2018

Vi er inne i et nytt Enern-år med spennende nyheter og nye distanser. Klassikeren Saltdalshytta Skienern får en splitter ny, leken fristil-distanse på 4 km, og i september slår vi sammen Fjellenern (oppløpet) og Dynafit Trollheimen Fjellmaraton, og kan herved presentere Oppdal Fjellmaraton. Her får du hele programmet:

Nattenern, 2. februar

Først ut i 2018 kommer kveldsrennet Nattenern, fredag 2. februar. Et trivelig lavterskel hodelyktrenn på 19 km som arrangeres parallelt med et renn i Telenorkarusellen (poengrenn). Perfekt oppkjøring til Saltdalshytta Skienern, eller som en trivelig kveldstur.

Påmelding via Vipps: Gå til betal øverst til venstre – søk opp Enern – kjøp påmelding (200kr) + lisens (dersom du ikke har helårslisens) – fyll ut kundeinformasjon (navn, epost, fødselsdato og klubb).

Saltdalshytta Skienern, 24. februar

I år arrangeres Saltdalshytta Skienern med en splitter ny distanse på 4 km i området rundt Grøtsætra. Her kan alle delta, uavhengig av ferdigheter, utstyr og alder. Langs disse fire kilometerne kan både skøyteentusiasten og klassiskløperen finne flyten. Den lengste distansen, med start på Granasjøen og målgang på Grøtsætra forblir den samme: 40 kilometer med løyper i fantastisk høyfjellsterreng. Mellomdistansen og ungdomsklassen blir på 14 km, start og mål ved Grøtsætra, med en runde rundt Rauhovden.

Meld deg på før 1. februar og unngå prisoppgang.

Randoenern, 7. april

Innen 7. april håper vi alle har fått testet toppturskia, og er klare for et av Norges største randorenn: Randoenern. Her kan deltakerne velge mellom 1, 3 eller 5 fjell, og alt ligger til rette for en flott toppturopplevelse.

Saltdalshytta Sykkelenern, 11. august

I 2017 presenterte Oppdal Sykkelklubb en helt ny maratontrasé til Saltdalshytta Sykkelenern, til stor glede for deltakerne. Traseen ble tatt ned fra høyfjellet til lunere skogsterreng med større innslag av sti. Familiedistansen på 10 km var også en stor hit, hvor både store og små fikk prøve seg langs skogsveiene rundt Oppdal Skytterhus. Hold av datoen 11. august – da er det igjen klart for sykkelritt her i Oppdal.

Oppdal Fjellmaraton, 1. september

Den største endringen for 2018 er gjort i forbindelse med løpshelga. Ved å samle de to løpene til en dag, og et felles arrangement, håper vi å kunne skape en løpsfest uten like. De to distansene som tilhører Dynafit Trollheimen Fjellmaraton forblir de samme. Oppdalsfjella er en optimal arena for et maraton, og alt ligger til rette for et flott arrangement i Norges mest fantastiske fjellområder! Vi erstatter oppløpet opp Hovden med Fjellmila på ca.10 km langs den populære maratontraseen. Denne distansen passer både de raskeste løperne og barnefamilien. I tillegg arrangerer vi Minimaraton i sentrum, med ulike distanser. Det er bare å glede seg til 1. september* og Oppdal Fjellmaraton allerede!

Det vil også bli arrangert en fjelløpecamp i løpet av sommeren/høsten, dette vil vi komme tilbake til så fort vi har det klart.

*Vi er klar over at det er andre store arrangement denne datoen, men på grunn av lokale forhold er dette eneste muligheten vi har til å gjennomføre løpet. Blant annet skal de lojale stibyggerne våre (sauene) hjem fra fjellet i denne perioden.

Håper vi sees!

Vennlig hilsen Ida og Martine

  • Det gir en ekstra motivasjon når det er vakkert rundt en. Eldar Rønning
  • Med sin varierte løype har Enern gitt meg mange utfordringer. Utrolig morsomt ritt og definitivt en av mine favoritter. Borghild Løvset
  • Vakkert landskap er kanskje det jeg vil fremheve spesielt. Natur og helse går hånd i hånd i dette arrangementet. Kari Øyre Slind
  • Skienern er såpass hard at det er status å gjennomføre, og den går i så vakkert terreng at om man skulle gå på en smell, kan man fortsatt nyte turen. Astrid Øyre Slind
  • Det er spektakulært og utrolig fint for både oss og mosjonistene. Og å komme i mål i sentrum setter en ekstra spiss på det. Eldar Rønning