fjellenern

Fjellenern, 9. september 2017 – høstens flotteste oppløp for hele familien!

Et motbakkeløp for hele familien. Løypa starter i Oppdal sentrum og går opp mot Stølen/Ådalen, før den tar siste bratte bakken opp til toppen av Hovden. Her kan en nyte utsikten mot hele Trollheimen. Mål på toppen av Hovden, med mulighet for gondolbane ned igjen.

Aktiv/turklasse/ungdom: 8 km med tidtaking
Trimklasse: 8 km og 7 km uten tidtaking

Påmelding

Om Fjellenern Oppløp

I september kan Oppdal by på de flotteste høstfarger som tenkes kan. Kalde og klare netter gir oss et fargesprakende eldorado høyt til fjells, og å komme opp på snau-fjellet på en strålende høstdag gjør noe med sjel og sinn. Som Skienern og Sykkelenern, er også Fjellenern et familiearrangement.

8 KM AKTIV/TUR/TRIMKLASSE FRA 15 ÅR + UNGDOMSKLASSE 12-14 ÅR

Start: Oppdal Kulturhus, 545moh.

Mål: Hovden 1125 moh.

Løypa går på asfalterte veier i sentrum og opp mot bunnen av Hovden Skisenter. Etter ca 3 km tar vi av oppe ved Sletvold og kommer i terrenget. Her begynner stigningene opp mot Hovden, og løypa går etter sti og seterveier opp gjennom skogen til over skoggrensa.
Det flater nå ut og idet vi møter veien som går til toppen av Hovden, tar løypa av til høyre – mot Stølen. Her er det relativt flatt i starten, før en får en bratt kneik – før det igjen flater ut i et nydelig terrengparti. Løypa går til toppen av Tverrheisen (Ådalen), og her er det nydelig utsikt mot Trollheimen og Dovre/Sunndalsfjella! Fra Tverrheisen er det en smalere sti tilbake til vanndammen (ved Hovden), og vi gjør oss klar for den siste bakken – rett opp på toppen av Hovden! De siste par hundre meterne følger veien til mål – på toppen av Hovden!

7 KM FAMILIE/TRIM

Start Oppdal Kulturhus. Mål toppen av Hovden!
De som deltar på Trim kan velge om de vil gå opp eller om de vil ta gondelen opp for så å gå ned.
Løypa følger samme start som konkurranseklassen, men i det vi når veien som går til toppen av Hovden – tar en ikke den ekstra sløyfa, men følger veien helt til toppen av Hovden, alternativt følger veien ned til krysset. Her er det ingen aldersbegrensning og ingen tidtaking.

MAT OG DRIKKESTASJON

Vann, sportsdrikke, sjokolade og banan etter ca 5 km. Vann, sportsdrikke, banan og suppe i mål.

Fjellenern sine hovedregler er Fjellvettreglene og generelle trafikkregler.
Det viktigste er at en tar hensyn til naturen, andre deltakere og seg selv!

Klikk her for å se tidligere års resultater!

Ansvarlig arrangør: Oppdal IL Ski & Skiskyting