Oppdal Fjellmaraton 31. august 2019

Oppdal Fjellmaraton består i 2018 av tre distanser: Dynafit Trollheimen Fjellmaraton 22/42 km og Fjellmila. Førstnevnte er rangert som ett av Norges beste fjelløp og arrangeres for femte gang i 2019. Fjellmila var ny i 2018 og går i maratontraseens siste mil fra Haugset og ned til sentrum.

Påmeldingen åpner 1. mai 2019. Det er satt maks antall på distansene 42/22 km – vi anbefaler deg derfor å være ute i god tid med påmeldingen!

Dynafit Trollheimen Fjellmaraton 42 og 22 km

Har du lyst til å delta på et ekte fjellmaraton i høyfjellet? Dynafit Trollheimen Fjellmaraton byr på en fantastisk trasé der 80 % av løypa går over skoggrensen.

Løypa går på teknisk sti gjennom fjellområdet Trollheimen og byr på nydelig fjellterreng. Med mange høydemeter blir traseen krevende, men en unik opplevelse for den som liker å løpe i fjellet og å utfordre seg selv! Målgang for alle distansene ei Oppdal sentrum, med aktiviteter og feststemning for både deltakere og tilskuere.

Aktiv/turklasse: 42 km og 22 km med tidtaking
Aldersgrense 18 år

– 42 km – 2 200 høydemeter (maks 300 deltakere)

Distansen for de råeste! Startskuddet går ved Gjevilvasshytta hvor deltakerne tar fatt på første etappe innover Gjørdøldalen. Etter drøye 6 kilometer svinger løypa østover og opp mot Høghøa og Grønhøa. Deretter til Skardalen opp Remma og fremover mot Stensesbruna. Siste etappe går over Vålåstadhåmmåren, Ørsnipen og deretter videre mot Oppdal sentrum. Ca 2200 høydemeter.

Dynafit spurtpris: Alle som deltar på denne distansen (42 km) har mulighet til å vinne spurtprisen opp Dynafit-bakken (Vålåstadhåmmåren). Raskeste kvinne og mann fra bunn til topp vinner en fin premie fra Dynafit.

Sperretider. Påbudt med sekk.  Obligatorisk buss til start for alle deltakere. Se mer info under reglement.

– 22 km – 1 100 høydemeter (maks 500 deltakere)

Andre halvdelen av 42 kilometeren fra Skardalen opp Remma og fremover mot Stensesbruna, over Vålåstadhåmmåren, Ørsnipen og deretter videre mot Oppdal sentrum. Ca. 1200 høydemeter. Sperretid. Påbudt med sekk.  Obligatorisk buss til start for alle deltakere. Se mer info under reglement.

Fjellmila (maks 500 deltakere)

Fjellmila er det nyeste tilskuddet til Oppdal Fjellmaraton-familien. Den 11 km lange løypa går i maratontraseens siste etappe, med start fra Haugset og ned til Oppdal sentrum. Traseen passer både for den aktive utøveren og familien, men vær oppmerksom på at deler av løypa går i høyfjellsterreng. Anbefalt aldersgrense 10 år. Barn mellom under 13 år skal følges av voksne. Her blir det aldersbestemte klasser med tidtaking og trimklasse uten tidtaking. Obligatorisk buss til start for alle deltakere.

PÅMELDINGEN ÅPNER 1. MAI!

Se bilder fra Oppdal Fjellmaraton 2018 her.