Kart og løypebeskrivelser 

Høydeprofil 5 fjell

 

Høydeprofil 3 fjell

 

5 Fjell AKTIV/NORGESCUP: Løypa er på 17 km/ 1700 høydemeter, og starter ved Haugen Gård (Vognill). Løypa er merket med fortrinnsvis grønne flagg i stigninger og røde i nedkjøringer. Første topp er Stensheimsbruna 1200 moh. Derfra er det ski ned til kryssing av Vekveselva. Feller på og opp til Kornfonna/Vålåstadhåmmåren på ca 1200 moh. Nå går turen nedover igjen, og vi kommer til Negardssetra. Neste tur oppover med feller går til Ørsnipen, 1325 moh. Dette er delen av løypa med lengste motbakkeetappe. Deretter et relativ slakt mot toppen Vangshøa (1364 moh.) før det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Nest siste topp er Prestauran 1150 moh, nedkjøring til Ådalen igjen, før siste topp som er Hovden på 1125 moh. Fra toppen av Hovden går nedfarten om Storstugguløypa. Og så er det ned til mål i sentrum. Siste bit fra bunn av Hovden til mål ved VPG er løping på vei – ski på sekk.

3 Fjell AKTIV/NORGESCUP JUNIOR: Løypa er på ca 10 km/ca 800 høydemeter, og starter ved Haugset. Første topp er Ørsnipen, 1325 moh. Dette er den delen av løypa med lengste motbakkeetappe. Deretter slak stigning før neste topp Vangshøa, 1364 moh. Herfra går det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Siste topp er Skjørstadhovden (Hovden) på 1125 moh. Og så er det ned til mål i sentrum. Denne løypa er lik 5 Fjell, med unntak av Stensemsbruna, Vålåstadhåmmåren og Prestauran (Ådalen). Fra toppen av Hovden går nedfarten om Storstugguløypa. Den kalles 3 Fjell, men en skal kun av/på med fellene to ganger.

1 Fjell TRIM/FAMILIE: Løypa er på ca 3 km/ca 280 høydemeter, og starter ca 400 meter sør for heishuset i Ådalen (transportløypa til Hovden/Vangslia).  Løypa er lik siste del av de to andre løypene. Løypa går opp til Hovden, og ned igjen via Storstugguløypa, eller en kan kjøre transportløypa ned igjen til bunnstasjon i Hovden om en ønsker en mindre bratt trase. Dette er valgfritt for trimklassen. Videre ned til mål i sentrum. Vi anbefaler ski med stålkant også for denne klassen. Et alternativ kan være å gå på føttene opp, for så å ta på slalomskiene på toppen. Alternativt langrennski opp, og slalåmski ned.

Av med skiene: Fra bunnstasjonen på Hovden-heisen til mål, ca 750m, må alle løpe med skiene på sekken eller i hendene. Løypa går ca. 150 meter bortover gamle Kongevei, og ned sykkel- og gangsti forbi eldresenter og barnehage. Følg merking til målgang ved VPG.