Kart og løypebeskrivelser 

 

5 Fjell AKTIV/NORGESCUP: Løypa er på rundt 15 km/ca 1900 høydemeter, og starter ved Haugen Gård (Vognill). Løypa er merket med fortrinnsvis grønne flagg i stigninger og røde i nedkjøringer. Første topp er Stensheimsbruna 1200 moh. Derfra er det ski ned til kryssing av Vekveselva. Feller på og opp til Kornfonna/Vålåstadhåmmåren på ca 1200 moh. Nå går turen nedover igjen, og vi kommer til Negardssetra. Neste tur oppover med feller går til Ørsnipen, 1325 moh. Dette er delen av løypa med lengste motbakkeetappe, før det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Nest siste topp er Prestauran 1260 moh, før siste topp som er Hovden på 1125 moh. Fra toppen av Hovden går nedfarten om Storstugguløypa. Og så er det ned til mål i sentrum. Siste bit fra bunn av Hovden til mål ved VPGer løping på vei.

3 Fjell AKTIV: Løypa er på ca 10 km/ca 1200 høydemeter, og starter ved Haugset. Første topp er Ørsnipen, 1325 moh. Dette er den delen av løypa med lengste motbakkeetappe, før det på nytt går nedover, nå til Ådalen. Siste topp er Skjørstadhovden (Hovden) på 1125 moh. Og så er det ned til mål i sentrum. Denne løypa er lik 5 Fjell, med unntak av Stensemsbruna og Prestauran (Ådalen). Fra toppen av Hovden går nedfarten om Storstugguløypa. Den kalles 3 Fjell, men en skal kun av/på med fellene to ganger.

1 Fjell TRIM/FAMILIE: Løypa er på ca 3 km/ca 280 høydemeter, og starter i bekkdalen, ca 400 meter nedenfor heishuset i Ådalen. Løypa er lik siste del av de to andre løypene. Løypa går opp til Hovden, og ned igjen via Storstugguløypa, eller en kan kjøre transportløypaned igjen til starten av skiheisen i Hovden om en ønsker en mindre bratt trase. Dette er valgfritt for trimklassen. Videre ned til mål i sentrum. Vi anbefaler ski med stålkant også for denne klassen. Et alternativ kan være å gå på føttene opp, for så å ta på slalomskiene på toppen. Alternativt langrennski opp, og slalomski ned.

Av med skiene: Fra bunnstasjonen på Hovden-heisen til mål, ca 750m, må alle løpe med skiene på sekken eller i hendene. Løypa går ca. 150 meter bortover gamle Kongevei, og ned sykkel- og gangsti forbi eldresenter og barnehage. Følg merking til målgang ved VPG.