NY TRASE 2017! 

Sykkelenern er et av Midt-Norges største turritt for hele familien, med start og mål i Oppdal sentrum. Løypene går på grus- og traktorveier, kjerreveier, stier i fjellet og asfalterte veier i sentrum. Vi har tre ulike løypealternativer: 60 km, 42 km og 25 km, i tillegg Knøtteenern for de aller minste.

25 KM – ungdom 12-14 år med tidtaking / trim og familie uten tidtaking

Starten går fra Oppdal sentrum ved Aunasenteret/Skifer hotel og gjennom boligfelt og asfalterte veier i ca 2 km. Løypa går videre i lett terreng på grus- og traktorveier sørover til Skoremsbrua ved Driva. Den siste mila går langs grusveg i Båggåstranda til Vollan, og derfra tilbake til sentrum. En fin tur som passer for hele familien!

42 KM – Tur/trim/aktiv ungdom

Starten går fra Oppdal sentrum ved Aunasenteret/Skifer Hotel, og går sørover på asfalt/grus mot Vollan skole. Herfra fortsetter løypa på traktorveien Moavegen til Skoresbrua. Videre går løypa forbi Forbregd, baksida Svarthaugen og ned til Nysæterkrysset på grus- og traktorveier. Traseen fortsetter langs Spælaveien og Vikaveien på asfalt frem til målgang i Oppdal sentrum.

60 KM – Maratonløypa aktiv/tur med tidtaking og trim uten tidtaking

NY TRASE 2017! Ei arti og utfordrende løype som både gir smak av fjell og større innslag av sti. Den lengste distansen blir 60 kilometer, og byr på 1000 høydemeter fordelt på grusvein, traktorvei og sti (45km/10km/5km). Underveis vil ikke deltakerne oppleve lange, seige motbakker – likevel vil turrittet by på mer terrengtekniske partier og småkupert terreng. Den nye traseen blir dessuten mer publikumsvennlig da den i større grad går mer sentrumsnært.

Den nye Sykkelenern-løypa har start i Oppdal sentrum, og går sørover på asfalt/grus mot Vollan skole. Herfra fortsetter løypa på traktorveien Moavegen til Skoresbrua. Partiet fra Forbregd, baksida Svarthaugen og ned til Nysæterkrysset går på grus- og traktorveier. Deltakerne skal innom Oppdal sentrum før løypa legger ut på de siste 20 km nordover fra sentrum i Kåsen-området. Her varierer løypa mellom grus/traktorvei/sti.

Sykkelenern 2017 presenterer dermed en spennende, utfordrende og leken løypetrasé. Publikumsvennlig og attraktiv for en bred målgruppe. Ser vi deg på startstreken 5. august?

 

NB! Sauer og ungdyr langs løypene. Husk at trafikkreglene gjelder for alle også denne dagen!

 

KnøtteEnern – et sykkelritt for de aller minste!
Løypa som er ved målområdet vil bli tilpasset utstyret; trå-traktorer, trehjulssykkel og sykkel med og uten støtte hjul. KnøtteEnern passer for de mellom 0-6 år og premie til alle. Her vil de bli god stemning, og kanskje får vi besøk av Labb&Line:) Påmelding i sekretariatet fra kl. 13.00 lørdag, med start kl. 14.00

Sykkelenern er seedingsritt til Birken!
For de som skal delta på Birkebeinerrittet er det da viktig at dere oppgir BIRK ID ved påmelding til Sykkelenern. Årets Birkebeinerritt arrangeres 29. august, altså tre uker etter Sykkelenern. Deltakelsen på Birkebeinerrittet er stor, og for mange er det om å gjøre å få en så god startposisjon som mulig. En god plassering, eller en god tid fra Sykkelenern kan da være veien å gå.