Praktisk Informasjon

Klasseinndeling
AKTIV (m/tidtaking) – 8 km
M/K 15-16 år / M/K 17-19 år / M/K 20-29 år / M/K 30-39 år / M/K 40-49 år / M/K 50-59 år / M/K 60-69 år / M/K over 70 år

UNGDOM 12-14 år (m/tidtaking) – 8 km
Jenter/Gutter opp til 12 år / 13 år / 14 år

(12 årsklasse er åpen og barn/ungdom opp til 12 år kan bli med)

TRIM-/FAMILIE (u/tidtaking) – 7 km
Ingen aldersbegrensning – ingen tidtaking.

Lagkonkurranse
Meld på tre personer på samme lag, og dere er med i trekningen av mange ekstra uttrekspremier. Send email til: info@enern.com med navn på deltaker og vi registrerer dere i lagkonkurransen:) NB! Alle i laget må melde seg på selv i forkant.

Startnummer
Startnummerutdeling i Oppdal Kulturhus (Allsalen) fredag kl. 18.00-20.00 eller lørdag kl. 09.00-10.45.

Etteranmelding
www.enern.com

Starttider
Kl. 11:00 Trim-/Familieklasse* 7 eller 8 km, Oppdal Kulturhus, Fellesstart – ingen tidtaking.
Kl. 12:00 Konkurranse-/aktivklasse 8 km, Oppdal Kulturhus, Fellesstart – med tidtaking.
Kl. 12:00 Ungdomsklasse 12-14 år 8 km, Oppdal Kulturhus, Fellesstart – med tidtaking.
* Trim-/Familieklasse velger selv om de vil starte fra kulturhuset og gå opp, eller ta gondolen til toppen og gå ned. Velger også om de vil gå 7 eller 8 km. Start på toppen kl. 11.00. NB! Hvis de velger å gå ned, må de ta seg ned til sentrum på egenhånd.

Mat/drikkestasjoner
Vann, sportsdrikke, sjokolade og banan etter ca 5 km. Vann, sportsdrikke, banan og suppe i mål. Det blir også grilling av pølse og marsmallows på Brautsetra for alle deltaker sponsret av Sparebank 1 SMN og Rema 1000!

Poser til bagasje
Posen du får utlevert startnummer etc. i, skal du bruke til pakking av klær. Denne posen leveres ved startområdet min. 15 min. før start, og fås tilbake når du kommer i mål på toppen. Strips til å lukke posen ligger vedlagt. KUN 1 KOLLI PR. PERSON.

Gondol opp/ned fra toppen av Hovden – Ta med kontanter!
For de som ønsker å ta gondolen ned fra toppen av Hovden, så er prisen kr. 50,- pr. voksen og for barn 4-15 år kr. 40,-. Billett til gondolen kjøpes ved påstigning (kontant betaling). For de som ønsker å ta gondolen opp, så er prisen kr. 100,- pr. voksen og for barn 4-15 år kr. 80,-. Trimmere kan velge om de vil starte fra Kulturhuset, eller på toppen av Hovden. Gondolen åpner kl.10.30.

Gratis kino og popcorn
Gratis kinoforestilling i Kulturhuset for alle barn under 16 år som har deltatt på Fjellenern! Billetter deles ut av Labb&Line på toppen av Hovden. Dette er sponset av SpareBank1 SMN og Intersport Oppdal. Kinoforestillingen starter kl. 16.00. Aldersgrense 6 år. Voksne kan kjøpe billett i Kulturhuset.

Premiering Oppdal kulturhus KL. 15.00
I tillegg til heder og ære, og en flott tur, har vi mange flotte premier.

Premie til de 3 første i hver klasse, aktiv.
Premie til 1., 2. og 3. beste mann og kvinne.
Premie til alle i ungdomsklassen 12-14 år.
Flotte uttrekkspremier, samt egne uttrekkspremier i lagkonkurransen.

Superenere: Alle som har deltatt på alle Enernarrangement i 2016 får Superenerpremie
Trippelenere: Alle som har deltatt på tre av fire Enernarrangement i 2016 får Trippelenerpremie

Sikkerhet og merking av løype
Løypa er merket med skilt og sperrebånd. Det står vakter i løypa hvor arrangør ser det som nødvendig. Drikkestasjonen og enkelte vakter har førstehjelpsutstyr. Røde Kors er på plass i løypa.

Kiosk
I kulturhusets kafé er det salg av mat og drikke. På toppen av Hovden er restauranten åpen.

Bedriftspåmelding
Bruk Enern som trim & trivsel for ansatte. En sosial opplevelse med store helsegevinster! Felles påmelding hvis det er 3-5 fra samme bedrift. Send oss en e-post info@enern.com så melder vi dere på. Fellesfaktura sendes til bedriften.

Bekledning
Septemberværet i Oppdal kan være både kaldt og varmt. Følg med på værmeldingen, og kle deg godt etter forholdene. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær!
Ved startnummerhenting vil du få en bærepose som er merket med ditt startnummer. Denne fyller du opp med de klærne du vil ha på deg når du kommer i mål på toppen av Hovden. Posen blir fraktet opp av oss, og du får da byttet på deg tørre klær og holde deg varm til du kommer i dusjen, vel nede i sentrum igjen.

Startnummer
Alle deltakere må feste sitt startnummer på brystet. Det ligger sikkerhetsnåler i posen sammen med startnummeret som skal brukes til å feste nummeret. Nummeret skal festes på ytterste klesplagg. Hvis jakke tas på utenpå underveis, må du passe på å åpne opp slik at speaker og tidtaker ser ditt startnummer når du kommer til mål.

Ingen seeding i startfeltet!
Her anmoder vi om at alle finner egnet plass i startfeltet.

Lisens
Det er påkrevd med lisens for alle deltakere i arrangementer i regi av lag tilknyttet Norges Friidrettsforbund.

Parkering
Det er gode parkeringsmuligheter ved Idrettshallen (avkjøring vest for sentrum, mot Sunndalsøra) og ved Oppdal Medisinske Senter/Oppdal Treningssenter. Vi henstiller til at det ikke blir parkert på butikkenes parkeringsplasser i sentrumsområdet. Parkeringsplass utenfor Oppdal Kulturhus og Rådhuset skal IKKE benyttes til parkering for løpets deltakere. Følg anvisnings til parkering når du ankommer Oppdal sentrum.

Har du behov for overnatting finner du egen oversikt over tilbud her!

NB! Alle må følge trafikkreglene! Ta hensyn til alle medtrafikanter, både de med hjul og føtter!

VI ØNSKER ALLE DELTAKERE EN RIKTIG GOD TUR! Hilsen Oppdal IL Ski & Skiskyting og Enern

 

klikk-open