Trollheimen Fjellmaraton Søndag 13. september 2015

Etter fire timers blodslit vant Glenn Tore Løland på tida 4.04.50 og var suveren vinner av tidenes første Trollheimen fjellmaraton. – Jeg har aldri opplevd så fint terreng å springe i, det er helt utrolig sier Glenn Tore etter dagens seier.
_MID7152
Foto: Martin I Dalen

Han slo løpslegenden Ola Hovdenak med over 2 minutt som ble nummer 2 på tida 4.07.15. Hovdenak har løpt mye i fjellet men aldri i slike omgivelser!
_MID7274
Foto: Martin I Dalen

236 deltagere fordelt over to distanser der 74 startet den lange distansen på 42,7 km fra Gjevilvasshytta i Gjevilvassdalen. 162 nøyde seg med halvmaraton med start på Remma setra. For begge distanser ble det en utrolig flott men strabasiøs tur til Oppdal da løypa går over flere fjelltopper som samler totalt 2200 høydemeter.
start remma 2 lav
Foto: Trond Aalde

Det å få realisert dette løpet med start i landskapsvænområde i Gjevillvassdalen igjennom et så spesielt område i høyfjellet med både bratte oppøver bakker, elvekryssinger og utfordrende nedstigninger i tørt fjellterreng kjennes nesten uvirkelig!

Deltakerne hadde til tider kraftig motvind, det var i vissa vindkast opp imot 15 m/s, og mange fikk kjempe hardt. Men tross utfordringer var alla veldig fornøyde då de krysset mållinjen utenfor Kulturhuset i Oppdal sentrum. I etter tid snakket flere om andre tilsvarende løp di hadde deltatt på men ingen går at sammenligne med dette. Rett etter kl 17 med opp imot 8 timers fjelltur kom siste i mål og var minst lika fornøyd som eliten som kom i mål tidligere på dagen.

Vi oppsummerer et vellykket fjellmaraton som garantert kommer tilbake i 2016, og då også med 10 km distanse i tillegg til de nå allerede etablerte 42 og 21.

På kvinne siden var Malene Haukøy helt rå og vant med tida 4.43.13.
_MID7365
Foto: Martin I Dalen

  • Med sin varierte løype har Enern gitt meg mange utfordringer. Utrolig morsomt ritt og definitivt en av mine favoritter. Borghild Løvset
  • Vakkert landskap er kanskje det jeg vil fremheve spesielt. Natur og helse går hånd i hånd i dette arrangementet. Kari Øyre Slind
  • Norges, og kanskje verdens fineste kulisser på en god dag! Har både lange flater og harde bakker, så terreng som passer de fleste og alltid fantastisk stemning i fegbygda! Silje Øyre Slind
  • Skienern er såpass hard at det er status å gjennomføre, og den går i så vakkert terreng at om man skulle gå på en smell, kan man fortsatt nyte turen. Astrid Øyre Slind
  • Det gir en ekstra motivasjon når det er vakkert rundt en. Eldar Rønning